Renato Grbić Foto:E-Stock/Miloš Rafailović

Poznati beogradski alas Renato Grbić, koji je javnosti poznat zbog spasavanja samoubica koje su skakale u Dunav s Pančevačkog mosta, kazao je za portal Nova. rs da su male šanse da policija pronađe nestalog Splićanina Mateja Periša, ukoliko je on zaista, kako se pretpostavlja, upao u Savu ispred Beton hale.

Matej Peris
Matej Periš Foto:Screenshot/Instagram/matejperis

Grbić koji je dosad spasao 30 ljudi kaže da je temperatura Save i Dunava izrazito niska, i da je gotovo nemoguće preživeti duži boravak u vodi.

Pročitajte još:

„Ako je mladić zaista upao u Savu, uz okolnosti da je prethodno bio u klubu gde je bila visoka temperatura, imao je sve šanse da doživi najpre srčani udar. Ukoliko je to preživeo, hipotermija bi mu presudila jer je Sava izrazito hladna ovih dana. Sumnjam da će policija bilo šta naći, posebno u okolini mesta na kom je nestao, jer je voda brza.

Ukoliko se zaista utopio, zbog niske temperature, do pucanja žuči dolazi tek posle tri četiri nedelje, i pre će biti da bi isplivati negde na Dunavu, iza Pančevačkog mosta i Višnjice za mesec dana“, kaže Grbić za Nova.rs.

On dodaje da je Dunav u poslednjih nekoliko dana narastao za čak metar i po, da Sava donosi veliku količinu granja, ali da su obe treke izrazito brze.

Bonus video: Nastavlja se potraga za nestalim Splićaninom 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare