Nemanja Stojanović, Foto: privatna arhiva

Advokatska komora Kragujevac (AKK) uputila je dopis predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i premijerki Ani Brnabić, kojim apeluju da se što pre okonča istraga u slučaju ubistva mladog advokata Nemenje Stojanovića (27), koji je pre dve i po godine, navodno, greškom upucan ispred svoje zgrade u Jagodini. AKK tvrdi da je dosadašnjom istragom otkriven nalogodovac ovog zločina, koji je još od prvih dana istrage bio pod zaštitom visokopozicioniranih pripadnika Policijske uprave u Jagodini.

Podsetimo, Stojanović je ubijen u noći između 12. i 13 . septembra 2017. u trenutku kada se vraćao u svoj stan. Mladić je navodno upucan greškom, jer se u pogrešno vreme našao na pogrešnom mestu, a prava meta likvidatora navodno je bio njegov komšija.

U pismu koje je potpisala AKG, a u koje je i redakcija portala Nova.rs imala uvid, navodi se „da su pojedinci iz MUP Jagodina prekršili sve zakonske norme kako bi zaštitili nalogodavce ovog zločina“.

Spomenik ubijenom advokatu, Foto: Privatna arhiva

„Rezultati istrage su takvi da se znaju meta i nalogodavac, pa sigurno i izvršilac, ukoliko bi se na nalogodavca izvršio pritisak, jer on zna kome je to naložio i platio“, stoji u apelu Advokatske komore koji je potpisao predsednik Zvonko Marković.

Kako saznajemo, reakcije državnih zvaničnika na ovo pismo do danas nije bilo.