Foto: Nemanja Jovanović

Podgoričanin Igor Krstović (35), koji je juče ranjen u pucnjavi u Zeti, važi za bezbednosno interesantnu osobu, od koje je oduzeto skoro 120.000 evra, ali i nekoliko komada hladnog naoružanja, kao i sumnjiva dokumenta.

Pucnjava koja se oko 15 sati dogodila u naselju Biljače kada je Krstović prilazio svojoj kući „mercedesom“. Ranjeni Krstović morao je da uspori zbog pružnog prelaza, što su napadači iskoristili i zapucali iz automatskog naoružanja.

Policija je nekoliko sati kasnije, pronašla zapaljen automobil marke „golf“, za koji se sumnja da je korišćen u pucnjavi. Prema nekim nezvaničnim informacijama, u zapaljenom automobilu pronađena je i puška „M70“, iz koje je navodno pucano, te su forenzičari uzeli tragove i poslali na analizu.

Krstović je u međuvremenu primljen u Klinički centar sa više prostrelnih rana, u predelu abdomena, grudi i natkolenice, zbog čega je hitno operisan. Podgoričanin je smešten na odeljenju intezivne nege, i dalje je životno ugrožen.

„Vijestima“ je iz više izvora potvrđeno da je ranjeni Krstović bio blizak škaljarskom klanu.

Policija je inače 2018. godine pretresla kuću u kojoj živi Krstović, i tada je zaplenila dva skupocena automobila marke „BMW“ i mini moris“, kao i više od 180.000 evra. Među predmetima koji su zaplenjeni, našla su se i mačeta, kriptovani telefoni, bokseri, dva voža i fasciklu sa kupoprodajnim ugovorima čiji su predmeti nepokretnosti.