Foto: Ljubica Sokić

Dvanaestogodišnjak Pavle Mečanin prvi je u Čačku u ledenoj Zapadnoj Moravi doplivao do Časnog krsta. Ovo je za njega veliki uspeh, ali je imao i pomoć ostalih učesnika. Oni su mu dali prednost kako bi se okitio ovim "trofejom".

Inače, u plivanju za Časni krst učestvovalo je više od 100 takmičara u Čačku, a manifestacija se organizuje 18. put. Prošle godine je izostala zbog epidemije koronavirusa.

Svečana bina za gledaoce je bila postavljena na gradskoj plaži gde je publika imala priliku da prati i bodri plivače. Manifestacija će kasnije biti upotpunjena svečanom akademijom gde će biti proglašen nosilac bogojavljenskog krsta.

Predviđen je bogat kulturno-umetnički program, a gost će biti glumac Nebojša Dugalić. U saradnji sa volonterima Crvenog krsta biće organizovana akcija dobrovoljnog davanja krvi u prostorijama SC „Mladost“ u perodu od 11 do 13 sati.

Inače, ovu manifestaciju 18. put organizuje Sportski centar Mladost, u saradnji sa Narodnim muzejom Čačak, Domom kulture, a pokrovitelj je grad Čačak.

BONUS VIDEO Koji porez plaća Crkva

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook

Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar