Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

U prvom delu dana biće sunčano i prijatno toplo sa temperaturom oko 20 stepeni, a kiša nam stiže posle podne. Između 16 i 17 časova padavine se očekuju najpre na severu i one će se tokom noći preko centralnih delova zemlje širiti ka jugu. Kišna zona lokalno može biti praćena jakim vetrom. Na teritoriji Vojvodine i Beograda aktivan je žuti meteoalarm.

Žuto upozorenje danas je na snazi na jugu, jugozapadu i jugopistoku Srbije, gde se jutarnja magla može zadržati tokom prepodnevnih sati i smanjivati vidljivost na manje od 200 metara. Ovo stvara nepovoljne uslove za vožnju, pa učesnicima u saobraćaju savetuje se oprez.

Sa severa jača uticaj ciklona i preko naše zemlje preći će hladni front. On će nam doneti oblake i kišu, uz osetan pad temperature. Danas temperatura do 21 stepen, a sutra za oko 5 stepeni svežije.

Posle podne najpre na severu i zapadu, a uveče i tokom noći i u ostalim krajevima Srbije očekuje se kiša. Veća količina kiše za kratko vreme može pasti na zapadu i u centralnoj Srbiji.

Pročitajte još

Duvaće slab do umeren južni i jugozapadni vetar, povremeno jak u zoni padavina.

Najviša dnevna temperatura kretaće se u intervalu od 16 do 21 stepen.

U sredu u celoj zemlji oblačno sa kišom i temperaturom oko 15 stepeni. Posle podne i uveče postepeni prestanak padavina i razvedravanje sa severa. U četvrtak i petak uglavnom suvo, dok se novo naoblačenje očekuje u petak uveče, tako da za vikend ponovo najavljujemo padavine.

BONUS VIDEO Zašto Beograd stane kad padne kiša?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar