foto: printscreen/video

Borba za Rakitsku reku se apsolutno nastavlja. Podržaću pokret "Odbranimo reke Stare planine" u svakoj formi koja bude bila potrebna. Ovako je pulmolog dr Dejan Žujović za Nova.rs prokomentarisao presudu Upravnog suda, kojom je poništeno rešenje Ministarstva za zaštitu životne sredine o vađenju cevi iz Rakitske reke.

„Treba preispitati gradnju mini-hidroelektrana, koliko su nam potrebne i po koju cenu, da li imamo neki benefit od toga ili je više štete. Po meni imamo više štete“, kaže Žujović.

On ističe da mi direktno takvim stvarima upropaštavamo svoju okolinu.

„U sudska rešenja i odluke ne mogu da se mešam, ali ova država zaista zaslužuje svoje čiste i bistre vode, da ima zdravu zemlju i čist vazduh. Ako toga nema, neće biti ni zdravog stanovništva“, istakao je Žujović.

Dr Dejan Žujović bio je jedan od učesnika akcije vađenja cevi iz Rakitske reke.

„Došao sam da podržim akciju vađenja cevi i da pomognem državi Srbiji da počne da poštuje svoje zakone i sudske odluke koje su već donete“, rekao je Žujović tada za Nova.rs.

Aleksandar Jovanović Ćuta, predstavnik Inicijative „Odbranimo reke Stare planine“ ranije danas je za Nova.rs potvrdio da je Upravni sud poništio rešenje Ministarstva za zaštitu životne sredine o vađenju cevi iz Rakitske reke.

„Presude Upravnog suda nama ništa ne znače. Takve odluke ja cepam, jer Upravni sud krši time zakon„, rekao je Jovanović za Nova.rs, dodajući da su cevi za izgradnju mini-hidroelektrane u Rakitskoj reci „položene u veliku vodu što je suprotno zakonu o vodama“.

Ministarstvo za zaštitu životne sredine danas je potvrdilo da će na ovakvu odluku Upravnog suda – uložiti žalbu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare