Foto:Nova.rs

Stanovnici zrenjaninskog naselja Zeleno polje prikupljaju potpise za peticiju sa zahtevom za izmeštanje Respiratornog centra (kovid ambulante) iz tog naselja.

Pročitajte još:

Građani navode da su nezadovoljni jer su zbog toga izmešteni i njihovi izabrani lekari – u zgradu stare Specijalističke poliklinike u centru grada i u ambulantu u Mužlji, što za mnoge, posebno one starije, predstavlja problem jer do tog naselja ne postoji autobuska linija.

Pored toga, negoduju i zbog toga što je Respiratorni centar, odnosno kovid ambulanta, u blizini vrtića i dečijeg igrališta i što nije adekvatno obeležen, a kako kažu, deca uveče sede na klupama ispred centra, gde su tokom dana sedele moguće zaražene osobe.

„Pacijenti tražeći kovid ambulantu na teritoriji MZ Zeleno polje tumaraju po naselju, hvatajući se za kvake skoro svih lokala, stambenih zgrada i kuća raspitujući se kako da stignu do ambulante, a tamo ih ne puštaju unutra, već sede na klupama ili spred ulaza dok se oko njih vozikaju deca na biciklima“, naveli su meštani u peticiji.

Respiratorni centar je od početka jula smešten u prostorijama zdravstvene ambulante u naselju Zeleno polje, a prema navodima meštana, peticija će biti predata gradskim čelnicima i direktorki Doma zdravlja „dr Boško Vrebalov“.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar