nastava zlatiborski okrug
Foto: Slavica Panić; Nova.rs

Od ponedeljka 27.09. sve osnovne škole na području Zlatiborskog okruga nastavu će realizovati neposredno u školama. Srednje škole nastavu realizuju zavisno od epidemiološke situacije u lokalnim sredinama. Po kombinovanom modelu nastavu će pratiti srednjoškolci u Bajinoj Bašti i Sjenici dok će se u užičkim srednjim školama nastava realizovati onlajn, rečeno je za Nova.rs iz Školske urave Užice.

Kako kažu u ovoj Školskoj upravi, protekle sedmice na onlajn nastavu upućena su dva odeljenja učenika osnovnih škola dok u istom periodu, za prelazak na onlajn nastavu, nije bilo zahteva srednjih škola .

Prema poslednjim podacima kojima raspolaže Zavod za javno zdravlje Užice, na teritoriji Zlatiborskog okruga, u 24 osnovne škole, na koronavirus bila su pozitivno 123 učenika dok je u 14 srednjih škola evidentirano 95 slučajeva zaražavanja. U tri osnovne škole u Užicu pozitivna su 22 učenika a u šest srednjuh 44 učenika.

U prvoj sedmici septembra u Zlatiborskom okrugu koronavirus je potvrđen kod 185 učenika i to 92 u osnovnim i 92 u srednjim školama.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

BONUS VIDEO: Delta soj

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar