koronavirus u srbiji
Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Bolnica za neurologiju u KBC Zemun od danas je ponovo u kovid sistemu i primaće pacijente zaražene koronavirusom, rekao je za RTS direktor te ustanove doktor Dragoš Stojanović.

Od početka epidemije ovo je treći put da Zemunska bolnica ulazi u kovid sistem i prema rečima direktora Stojanovića kolektiv je spreman za prijem kovid pacijenata.

Za tu namenu u ovom trenutku opredeljen je objekat neurološkog odeljenja koji je u potpunosti rekonstruisan i opremljen najsavremenijom opremom.

„Tačno znamo kakva je frekvencija rasta kovid pacijenata i počećemo da pripremamo i ostale objekte za tu namenu“, kaže doktor Stojanović.

Iako bolnica u Zemunu nikada nije imala infektivno odeljenje, uz podršku kolega sa Infektivne klinike i VMA obučeni su i imaju dovoljan broj respiratora, maski i svega onoga što je prema protokolu lečenja kovid pacijenata predviđeno.

„Sada smo već iskusni i uspeli smo da se zaštitimo da virus ne prodre u zdrastveni sistem. Samo četvoro naših kolega je zaraženo“, rekao je za RTS direktor KBC Zemun Dragoš Stojanović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)