Pojedini zdravstveni radnici učestvuju u antivakcinalnoj kampanji izjavio je danas šef Radnog tima za praćenje epidemije u Čačku, dr Mihailo Luković.

Povezane vesti:

On je uputio apel kolegama da to ne čine jer je, kako je istakao, vakcina jedini spas od korone. Prema Lukovićevim rečima svaki građanin ima pravo da odluči da li hoće ili neće da primi cepivo. On smatra da je ovakav odnos njegovih kolega prema vakcinaciji nedopustiv i dodao da će, ukoliko se kampanja protiv imunizacijer nastavi, zdravstveni radnici koji to čine biti sankcionisani.

„U bolnici se nastavlja sve veći priliv pacijenata sa simptomima infekcije pa ih je sada 117, a dvoje u veoma kritičnom stanju su priključeni na mehaničku ventilaciju. Povećao se i broj prvih pregleda u Domu zdravlja do 90, a opštoj bolnici Čačak do 65“ , naveo je Luković.

U ovoj zdravstvenoj ustanovi preminula je Čačanka stara 88 godina koja je imala pozitivan PCR nalaz. Inače od početka imunizacije u Čačku je vakcinu protiv korone primilo 11 300 žitelja, a skoro 18000 samo prvu dozu.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare