Foto: Zoran Lončarević/Nova.rs

Beogradska policija privela je šest osoba koje su osumnjičene da su preksinoć upale i demolirale izložbu strip crteža koja se održava u Staroj Kapetaniji u Zemunu, gde su autori izložili svoje radove. Sanja Đorđević iz organizacionog tima izložbe kaže da im je drago zbog brze reakcije policije, ali, s druge strane, napominje da na tome ne treba stati i da se moraju pronaći pravi organizatori tog vandalizma.

„Drago nam je zbog informacije da su određeni počinioci uhvaćeni, ali to očigledno nisu baš svi momci koji su izvršili upad. Oni možda jesu počinioci, ali mi zaista ne verujemo u to da su oni i organizatori. Hvala policiji na brzoj reakciji, ali to je tek početak“, kaže Đorđević za naš portal i podseća da je u Staru Kapetaniju upalo oko 10 huligana koji su pocepali crteže i bacili suzavac.

Prema njenim rečima, policija je o hapšenju počinilaca telefonom obavestila Anitu Bunčić Četnik, umetnicu koja je te večeri kada je se desio upad bila dežurma u Galeriji.

Đorđević navodi da je Anita, koja je potrčala i pokušala da stigne vandale, bila i na dodatnim ispitivanjima u policijskoj stanici.

Foto: Zoran Lončarević/Nova.rs

„Oni su stvarno delovali zainteresovano da to reše“, komentariše Đorđević rad policije.

Ona , ipak, ocenjuje da huligani koji su upali na izložbu nisu zapravo ni znali šta tu rade i da su organizatori neki drugi.

Foto: Zoran Lončarević/Nova.rs

„Nastavljaju se pretnje i uvrede na društvenim mrežama i konstatacije da smo satanisti, a žene koje učestvuju u organizaciji, nazivaju se prostitutkama“, kaže naša sagovornica.

Prema prvim informacijama, zbog upada na izložbu uhapšeni su maloletnici. MUP se o tome još nije zvanično oglasio.

Takođe, policija traga za još nekoliko osumnjičenih koji su u utorak uveče upali i demolirali izložbu.

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)