Foto: Sanja Petrov/Nova.rs

Pre nešto više od dve godine preduzeće "Putešestvenik" iz Beograda, koje je u vlasništvu ruskih biznismena Alekseja Todoročka i Georgea Orjonikidzea, kupilo je Hotel Vranje na javnom nadmetanju 14. maja 2019. godine, o čemu je izveštavala i Regionalna informativna agencija JUGpress.

To je bilo prvo javno nadmetanje za kupovinu Hotela Vranje koji je poslovao u sastavu Ugostiteljskog preduzeća „Vranje“ koje je u stečaju, piše Jugpress.

Novi vlasnici nisu objavili po kojoj ceni je prodat hotel površine oko 7. 900 kvadratnih metara, koji je smešten u samom centru grada, ali su pojedini izvori navodili cifru od 130 miliona dinara.

Na objektu koji je već duže vreme bio ruiniran počela je rekonstrukcija.

Međutim, radovi su obustavljeni i veoma je teško doći do prave informacije zašto se stalo. Zvaničnici iz Gradske uprave, kojima je novinarka JUGpressa iz Vranja upućivala pitanja u SMS poruke nisu na njih odgovarali, kao ni predstavnici Turističke organizacije Vranje.

Po gradu se raspredaju razne priče. Jedna od njih je da je jedan „biznismen“ koji se navodno bavi unosnim poslovima vezanim za narkotike na međunarodnom nivou zapretio i naredio da se dalje na objektu ne radi ništa, jer je navodno , on za njega zainteresovan.

Druga priča je da hotel nisu kupili Rusi, već kompanija Milenijum Tim iz Beograda koja je na nadmetanju ponudila nižu cenu, pa je, navodno, ispala iz igre.

Šta je u pitanju teško je reći. Jedno je sigurno.

Radovi se ne izvode, nadležni ćute kao da se to ne dešava u njihovom gradu i na korak od kancelarija u kojima sede nosioci lokalne vlasti i kao da nisu na pozicijama na kojima primaju plate od novca građana.

A Vranjanci nagađaju šta se, zapravo, dešava.

BONUS VIDEO Nikola Milenković prepričava „Nečistu krv“ na vranjskom

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar