Foto:EPA-EFE/GIUSEPPE LAMI

U danu kada u je u Srbiji registrovano 2.677 novozaraženih, što je najveći broj od početka pandemije za jedan dan i u Šumadiji je potvrđeno do sada najviše pozitivnih reultata. Od 781 uzorka građana koji su uzeti u poslednjih 48 sati, koronavirus je otkriven kod 293 osobe, što je 38,16 odsto od ukupnog broja testiranih, saopšteno je iz kragujevačkog Instituta za javno zdravlje.

Najviše pozitivnih rezultata u Šumadiji je u Kragjevcu, gde je virus potvrđen kod 238 osoba, od ukupno 293 pozitivnih u celom regionu. U Aranđelovcu je otkriveno 27 novoinficiranih, Rači 11, Kniću devet, Topoli pet, u Lapovu kod dve osobe, dok je u Batočini registrovan jedan novi slučaj.

U Kliničkom centru hospitalizovana su 73 pacijenta, od kojih je osam na respiratoru, a u toku jučerašnjeg dana, sa lečenja je otpušteno devet osoba, saopštio je Institut.

U kućnoj izolaciji na teritoriji Šumadije nalazi se 2.637 osoba, a najviše u Kragujevcu (2.026) koji je i najveće šumadijsko žarište.

Od početka pandemije u Šumadiji koronavirus je otkriven kod 4.085 građana, od 35.052 testiranih. Najviše inficiranih je u Kragujevcu, gde je od marta do danas, virus potvrđen kod 3.218 osoba, što je 9,18 odsto u odnosu na ukupan broj testiranih Kragujevčana.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare