U Srbiji je u poslednja 24 časa zaraženo još 2.677 osoba, što je najviše zaraženih u jednom danu od početka epidemije, a od posledica zaraze ovim virusom umrlo je 9 ljudi.

U poslednja 24 sata testirano je 11.192 građana, a na respiratoru se nalazi 77 pacijenata.

Od početka epidemije umrlo je 880 ljudi, a ukupno je registrovano 60.635 slučajeva zaraze.

Najviše novozaraženih i danas je u Beogradu, 1.084, odnosno 40 odsto. Sledi Kragujevac sa 230, a na trećem mestu je Novi Sad sa 213 novih slučajeva.

Tokom jučerašnjeg dana u Srbiji su koronavirusom zaražene još 2.282 osobe, a od posledica zaraze ovim virusom umrlo je 10 ljudi. Juče je testirano je 12.947 građana, a na respiratoru su bila 74 pacijenta.

***

Epidemiolog dr Predrag Kon upozorio je da su bolnice u Beogradu pune i poručio građanima da izbegavaju okupljanja.

„Beograđani, pomozite zdravstvenim radnicima u Beogradu…kritična je popunjenost bolnica. Opterećenost je ogromna i pomoć je potrebna… U situaciji smo kada će oboleli stanovnici Beograda morati da se eventualno upućuju na lečenje u bolnice po Srbiji“ napisao je Kon na Fejsbuku.

***

Državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Ðerlek rekao je da se dnevno u kovid ambulantama obavi od 2.800 do 3.000 pregleda i da je najveći problem u Beogradu. „Posebno je kritičan Beograd, a ne zaostaju ni Novi Sad, ni Kragujevac, a od pre dva-tri dana i Niš“, rekao je Ðerlek.

***

U beogradskoj Areni se trenutno nalazi 360 pacijenata zaraženih koronavirusom, a taj prostor ima mogućnost za zbrinjavanje još 150 njih, rekao je načelnik te privremene kovid-bolnice poptpukovnik Predrag Bogdanović. On je naveo da je do sada kroz tu bolnicu u protekle dve nedelje prošlo 430 pacijenata, da je 20 njih otpušteno na kućno lečenje, a da je 50 zbog pogoršanja zdravstvenog stanja prebačeno u druge zdravstvene centre.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare