Foto:ANDREW WRIGHTING / Alamy / Alamy / Profimedia

Sveštenik i 17 sestara iz Manastira Žiča pozitivni su na koronavirus i nalaze se u izolaciji, a situacija je slična i u Pećkoj patrijaršiji gde su monahinje već deset dana u izolaciji.

To je razlog zašto u oba manastira neće biti liturgija do daljeg.

Pećka Patrijaršija zatvorena je za posetioce, a kako mediji prenose, ta odluka će trajati dokle bude epidemija.

Mati Haritina i još 10 od dvadesetak monahinja, koliko ih ima u manastiru, pozitivno je na koronavirus, prenose Novosti i dodaju da je igumanija manastira bila u bolnici kod Gračanice, gde je lečena i od upale pluća.

Monahinja Nektarija, zamenica igumanije Manastira Žiča kaže da niko od zaraženih nije životno ugrožen i da se svi dobro osećaju.

„Nemaju kontakt sa vernicima, a redovna bogosluženja odložena su do daljeg, dok svi ne ozdrave“, rekla je monahinja Nektarija.

Po njenim rečima, zaraženo je 17 monahinja, to su sve mlade sestre, imaju blage simptome i u izolaciji su.

„U manastiru nas je ukupno 40, a od tih 17, zaražena je i jedna starija sestra koja se dobro oseća, nema temperaturu, testirana je kao i sve ostale sestre i utvrđeno je da ima virus. Monahinje su testirane odmah nakon što su primetile da imaju temperaturu, i nakon toga su izolovane“, kaže sestra Nektarija i dodaje da je i sveštenik dobro i da i on ima blage simptome virusa.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar