Foto: Facebook/Narodna stranka Kragujevac

Građane Kragujevca večeras su uznemirili snimci gustog crnog dima koji se širio kroz naselje Stara Radnička Kolonija. Na snimku se vidi toplana u tom gusto naseljenom delu grada, koja se nalazi u neposrednoj blizini osnovne škole. Prema komentarima na društvenim mrežama, snimci su nastali danas oko 16:30 minuta.

Crni dim koji je, prema snimcima sa društvenih mreža, danas izlazio iz dimnjaka toplane, prema komentarima stanovnika Stare Radničke Kolonije „štipao je za oči i grlo“.

Građani su se žalili da se zagađenje osećalo čak i u centru grada, a svi su bili jednoglasni da Kragujevčani godinama udišu nezdrav i zagađen vazduh, zbog toplane koja za grejanje koristi mazut i ugalj.

?

Posted by Jelena Pavlovic on Четвртак, 10. децембар 2020.

Prema aplikaciji Air Visual, danas je u popodnevnim satima, indeks zagađenja u Kragujevcu bio čak 230, sa oznakom „veoma zagađen“.

Na društvenim mrežama ređali su se komentari građana koji su emitovanje crnog dima u atmosferu nazvali „zločinom“, pozivajući nadležne da hitno reaguju.

„Ovo je zločin“, „Nek’ nam je Bog u pomoć“, „Plačem kad ovo vidim“, „Ne treba nam korona, pomrećemo od zagađenja“, samo su neki od komentara, a bilo je i onih korisnika mreža koji su se pitali „da li je Energetika počela da loži gume“.

Svako ima pravo na zdravu životnu sredinu i na blagovremeno i potpuno obaveštavanje o njenom stanju.

Svako, a posebno…

Posted by Pressek.rs on Четвртак, 10. децембар 2020.

Povodom ovog ekološkog akcidenta na društvenim mrežama večaras se oglasio Gradski odbor Narodne stranke, najavljujći da će izneti predlog za smanjenje zagađenja.

„Na žalost, za građane Kragujevca zaštitna maska nije potrebna samo zbog sprečavanja širenja korone, već i zbog konstantnog zagađenja. Zagađenost vazduha obara rekorde. Narodna stranka u Kragujevcu će izneti predlog mera za smanjenje zagađenja u gradu. Fotografija je iz Erdoglije napravljena danas oko 16,30 časova. Budimo odgovorni – nosimo maske“, saopštila je Narodna stranka

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare