Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Za sufinansiranje 24 projekta opština i gradova za nabavku i obnovu kotlarnica Ministarstvo zaštite životne sredine preliminarno je odvojilo 199,9 miliona dinara, objavljeno je na službenoj internet stranici.

Cilj konkursa na koji je stiglo 69 prijava je da se kroz realizaciju projekata zaštiti, očuva i poboljša kvalitet vazduha.

Prema objavljenoj rang listi glavni dobitnik sa sufinansiranjem vrednim gotovo 80 miliona dinara je Valjevo gde će biti rekonstruisana merno-regulaciona stanica i instalirana prateća oprema za prelazak na gas.

Šapcu je za rekonstrukciju kotlarnice u osnovnoj i srednjoj školi odobreno 20 miliona dinara, Leskovcu je opredeljeno 18 miliona za rekonstrukciju kotlarnice „Crvena Zvezda“, dok za projekata rekonstrukcije kotlarnice osnovne škole, vrtića i sportske hale u Velikom Gradištu odobreno 15 miliona dinara.

Preliminarnom odlukom Ministarstva sufinansiranje je odobreno Užicu, Odžacima, Bosilegradu, Prijepolju, Paraćinu, Svrljigu, Bojniku, Negotinu, Malom Iđošu, Ubu, Irigu, Novom Pazaru, Boljevcu, Koceljevu, Kruševcu, Bačkom Petrovcu, Kikindi, Vranjskoj Banji, Kuli i Kanjiži.

Na preliminarnu rang listu primedbe se mogu podneti elektronskom poštom u roku od osam dana, obavestilo je Ministarstvo.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar