Aleksandar Vučić Foto:TANJUG/ ZORAN ZESTIC/

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas da je sistem zdravstva u vremenu pandemije postao jedan od četiri oslonca države i da će mladi lekari i medicinski tehničari u budućnosti imati još veću odgovornost nego do sada.

„Više nije biti lekar samo biti uvažen u društvu, biti poštovan i živeti pristojno. Danas je odgovornost na lekarima i medicinskim sestrama mnogo veća. I to ne samo zbog pandemije korona virusa, jer imaćemo i druge viruse koji će dolaziti i drugih problema. Zdravstvo postaje jedna od četiri najvažnije stvari – a to su broj ljudi, ekonomski rast, vojna moć i zdravstvo. Zdravstvo je u poslednjih godinu i po dana postalo jedna od četiri noge stolice koja se zove država“, izjavio je Vučić u Palati Srbija.

Na svečanosti povodom uručenja ugovora o zaposlenju 300 najuspešnijih diplomaca medicinskih fakuleta i srednjih škola u Srbiji, Vučić je rekao da je jasno da je budućnost zdravstvenog sistema zagarantovana ali i poručio mladim lekarima i tehničarima da imaju ogromnu odgovornost prema gradjanima i državi, veću od odgovornosti koja i inače proizilazi iz prirode njihovog poziva.

„Vaša uloga nikada nije bila veća, i biće još veća, ne samo kod nas nego i globalno. Zato je važno da imamo dobre škole, da školujemo najbolje jer oni predstavljaju budućnost. Vi ste ti koji će morati da doprinose promenama ali vas molim da vodite i računa o državi i zdravlju naših ljudi“, rekao je on.

Vučić je dodao da je ponosan jer je država u stanju da primi 300 novih mladih kadrova medicinske struke i dodao da je to moguće samo zbog toga što je sada bolje stanje finansija.

On je najavio dalje ulaganje u državni zdravstveni sistem i povećanje plata i životnog standarda.

„Mi računamo na vas. Veliko vam hvala za rad a vi vratite to i državi i vašim roditeljima tako što ćete u budućnosti biti još bolji. Apsolutno verujemo u vas“, rekao je on.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare