Podeli
Aleksandar Vucic na polaganju kamena temeljca kovid bolnice
Aleksandar Vučić Foto:TANJUG/TARA RADOVANOVIĆ

U Batajnici će biti izgrađen moderan multifunkcionalni zdravstveni objekat, koji će, osim što će biti kovid bolnica, moći da se koristi za razne namene, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom obilaska radova i najavio da će biti gotovi do 1. decembra.

Kaže da je pitao ljude u zdravstvu da li će Srbija baciti novac ako više ne bude kovida dok ne bude izgrađena kovid bolnica u Batajnici i da su mu rekli da to svakako nije bacanje novca, pošto je kovid još tu, ali i zato što će to biti multifunkionalna bolnica.

Vučić dodaje da će tu biti raznih kapaciteti i mnogo ležajeva intenzivne nege, kao i da će objekat moći veoma brzo da se prilagodi za svaku potrebu u zdravstvu.

Predsednik navodi da su mu preneli da ćemo imati u budućnosti puno izazova po pitanju infektivnih bolesti.

Ministar za zdravstvo Zlatibor Lončar je rekao da će tu biti dva skenera, angio sala, dijaliza, porođajna sala…

Vučić ističe da država ulaže u ydravstvene kapacitete oko 170 miliona evra, ne računajući ulaganje u kliničke centre, infektivnu kliniku i kovid bolnice.

Tako se ulaže, dodaje Vučić u zdravstvene objekte u Vranju, Pirotu, Kikindi, Leskovcu, Prokuplju i Aranđelovcu, Gornjem Milanovcu, Smedervskoj Palanci, Vrbasu, Požarevcu….

Dodao je da se ulaže, na primer, u Infektivnu bolnicu u Beogradu prvi put posle 90 godina.

Jedan od radnika mu je prišao tokom obilaska radova rekavši mu da nema boljeg od njega, a Vučić im je rekao da je važno da požurimo sa tim radovima i da mora da bude gotovo do 1. decembra pošto bi kovid mogao ponovo da se vrati kod nas zbog situacije u Evropi koja je sada loša.

Komentari

Vaš komentar