Bairakli Đamija Foto:TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić čestitali su Ramazanski bajram svim građanima islamske veroispovesti.

„Neka Bajramska poruka večne i neprolazne ljubavi Božije nadahne svakog vernika da prazničnu radost deli sa svojim bližnjima, jačajući u dušama trajne ljudske vrednosti ljubavi, poštovanja i razumevanja“, naveo je Vučić u čestitki.

Vučić je istakao da želi da vernici Ramazanski bajram dočekaju i provedu u spokoju, zadovoljstvu i uverenju da u Srbiji i njenim državnim organima imaju dobronamernog partnera, uvek spremnog za rešavanje svih pitanja na dobro Srbije i svih njenih građana.

Premijerka Brnabić čestitala je Ramazanski bajram svim građanima islamske veroispovesti, reisu-l-ulemi Islamske zajednice Srbije Seadu Nasufoviću i predsedniku Mešihata Islamske zajednice u Srbiji muftiji Mevludu Dudiću, saopšteno je iz njenog kabineta.

„Izazovna vremena poput današnjeg podsećaju nas da je od suštinske važnosti okrenuti se istinskim vrednostima, negovanju tolerancije, solidarnosti, duhovne sloge i tradicije. Bogatsvo naše zemlje jeste u različitostima, čije nas postojanje obavezuje na međusobnu saradnju, uvažavanje i poštovanje“, navodi se u čestitki.

Brnabić je dodala da „u ime Vlade Srbije i svoje lično ime“ želi svim građanima islamske veroispovesti da predstojeći praznik „provedu u miru, zdravlju i radosti okruženi svojom porodicom i bližnjima“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare