Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

"Ako ste došli da me pitate da li radi klima, reći ću vam - ne radi. A tako je u većini gradskih autobusa, ne samo kod mene. Ne mogu ni klime da poprave, a hoće da vode državu", prepričala nam je čitateljka Marija razgovor koji je vodila sa vozačem GSP "Beograd", dok je kupovala kartu u, kako kaže, autobusu-sauni.

Pročitajte još:

Na vozila gradskog prevoza u kojima uprkos ekstremno visokim temperaturama ne rade klima-uređaji požalio nam se i čitalac Marko iz Beograda.

„Teško je opisati koliko je mučno voziti se gradskim prevozom bez klime na ovako velikoj vrućini i to pod maskom. Iskreno, nikad nisam pisao nekom mediju, ali se nadam da ćete makar istražiti i pisanjem uticati na GSP da svi autobusi, ili makar većina njih, budu klimatizovani“, poručio je Marko za N1.

Da se Beograđani voze gradskim autobusima u kojima ne funkcionišu klima-uređaji uverila se i ekipa portala N1, koje je ušla u nekoliko vozila javnog gradskog prevoza na Novom Beogradu. Otvoreni prozori, pa čak i vrata, nisu bili od velike pomoći vidno nervoznim putnicima, sa čijih čela se doslovce slivao znoj.

Zbog čega u rekordno toplim danima u prestonici ne rade klima-uređaji u svim vozilima gradskog prevoza pokušali smo da saznamo u Gradskom saobraćajnom preduzeću „Beograd“, čija je osnovna delatnost prevoz putnika u gradskom i prigradskom saobraćaju.

Nadležne iz tog javnog komunalnog preduzeća upitali smo koliko vozila gradskog prevoza je opremljeno ispravnim klima-uređajima, da li je određena spoljna temperatura vazduha propisana kao uslov za uključivanje klima-uređaja u vozilima i mogu li vozači samostalno da odlučuju da li će i kada uključiti klima-uređaj u vozilu.

Nažalost, rukovodstvo GSP „Beograd“ ostalo je nemo na naša pitanja, ali i na muke Beograđana koji u ovim vrelim danima koriste gradski prevoz. Identična pitanja postavili smo i Sekretarijatu za javni prevoz, kao i Beokom servisu, ali epilog je isti – odgovora nema.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare