Vojska tvrdila da ima tople vode, demantovali je lekari

Društvo 01. apr. 202017:37
Podeli:
Foto: TANJUG / MINISTARSTVO ODBRANE / an

Pacijenti sa lakšim simptomima koronavirusa, koji su smešteni u privremenoj bolnici na Beogradskom sajmu tek danas su dobili mogućnost da se istuširaju, saznaje Nova.rs

Tuševi su, kako pričaju neki od pacijenata, postavljeni tek jutros i tokom prepodneva. Pretpostavljaju da je to učinjeno pod pritiskom javnosti, jer su prethodnih dana sa Sajma stizale ispovesti smeštenih pacijenata da uslovi nisu onakvi kako su predstavljeni u zvaničnim izveštajima.

„Tuševi su postavljeni jutros, verovatno nakon što su žalbe ljudi procurele u javnost. Dobili smo i kupke. Pre toga smo se tuširali u toaletu tako što smo se polivali flašama vode koje smo grejali na radijatoru“, objašnjava za Nova.rs jedan od smeštenih na Sajmu.

Međutim, ostaje nejasno zašto je Ministarstvo odbrane još juče saopštilo da su obezbeđeni i tuševi za tuširanje i topla voda.

Ministarstvo je u saopštenju na svom sajtu, koje nosi datum od 31. marta, navelo da su „u privremenoj bolnici na sajmu ispunjeni zahtevi predviđeni Pravilnikom za ovakva karantinska mesta i bolnice i da je to u nedelju, nakon detaljnog pregleda privremene bolnice pre dolaska prvih pacijenata potvrdio zaštitnik građana Zoran Pašalić“.

Da tople vode nema jutros je praktično potvrdio i državni sekratar u Ministarstvu zdravlja Berislav Vekić. On je primedbe da pacijenti na sajmu nemaju toplu vodu ni mogućnost da se okupaju ocenio kao „zlonamerne“.

Foto;Filip Krainčanić/Nova.rs

„Mi se borimo za svaki život, ne možemo da kažemo da su na Sajmu postignuti hotelski ili bolnički uslovi, ali radimo na prevazilaženju problema i nadam se da ćemo u narednih nekoliko dana rešiti pitanje tople vode“, rekao je državni sekretar gostujući na RTS.

Da u privremenoj bolnici postoje problemi sa tuševima i toplom vodom potvrdio je i epidemiolog Predrag Kon, koji je juče tokom gostovanja u jutarnjem programu TV N1 juče rekao da je tačno da nema tople vode i da je pitanje da li će moći i da je bude.

Kon je apelovao na sve da imaju malo više strpljenja i istakao da se „greške i problemi otkrivaju i rešavaju i da u svakom slučaju nikom nije lako“.