Atanasije Rakita Foto: Zoran Lončarević

Vladika milešvski Atanasije Rakita zaražen je koronavirusom, saznaje Nova.rs.

Kako je rečeno našem portalu iz Srpske pravoslavne crkve, vladika Atanasije se oseća dobro i nema ozbiljnijih zdravstvenih komplikacija. Prema informacijama do kojih je došao naš portal, pomenuti episkop se nalazi na lečenju u Beogradu.

Pročitajte još...

Podsetimo, u sredu, 04. novembra, patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej je primljen na lečenje u kovid bolnicu “Karaburma” zbog infekcije koronavirusom, objavljenoje  na sajtu SPC.

“U sklopu redovne procedure testiranja, a nakon epidemiološke procene, učinjeno je PCR testiranje na SARS COV2 kojim je potvrđeno da je Njegova Svetost Patrijarh srpski g. Irinej pozitivan bez simptoma i odličnog opšteg stanja. Njegova Svetost je hospitalizovan u COVID bolnici u Beogradu”, stoji u saopštenju SPC.

Istog dana, saopšteno je da je zaražen virusom i episkop budimljansko-nikšićki Joanikije što je saopštila informativna služba Eparhije budimljansko-nikšićke.

“U toku lekarskog obilaska pristigao je i rezultat jutros sprovedenog PCR testiranja na novi koronavirus, koji je pozitivan”, stoji u saopštenju.

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare