penicilin vakcinacija
Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Mada je već ovih dana na vakcinijaciju u Srbiju pristiglo dosta građana iz susednih država, masovni dolazak  građana Crne Gore i Bosne i Hercegovine na beogradski sajam očekuje se za vikend. 

Vlada Crne Gore je, tako, podsetila privrednike iz te zemlje da tokom dana ističe rok da se preko Privredne komore Crne Gore prijave za vakcinaciju protiv koronavirusa, koju u Beogradu predstojećeg vikenda organizuje Privredna komora Srbije.

Kako se navodi, komorski investicioni forum Zapadnog Balkana omogućio je vakcinisanje zainteresovanih privrednika regiona u subotu i nedjelju, 27. i 28. marta u Beogradu. Na raspolaganju je, kako se navodi, vakcina Astra Zeneka.

Vlada Crne Gore je ovom prilikom posebno pozvala zaposlene u turizmu i ugostiteljstvu da se vakcinišu.

Mediji u Bosni i Hercegovni danima prenose upustva svojim građanima šta je sve potrebno da znaju o vakcinaciji u Beogradu. Tako klix.ba podseća da je za prelazak granice potreban samo važeći pasoš BiH, kao i da za građane te zemlje nije potreban negativan PCR test da bi ušli u Srbiju.

Za vakcinaciju, kako dodaju, nije potrebno nikakvo ljekarsko uvjerenje iz BiH, kao ni uvjerenje o državljanstvu ili prebivalištu. Podrazumeva se da osoba koja dolazi na vakcinaciju nije u proteklih 30 dana bila ozbiljnije bolesna.

Građani Bosne i Hercegovine i Crne Gore, sa kojima je ekipa Nova.rs razgovarala, oduševljeni su organizacijom vakcinacije na Sajmu. Na dolazak u Beograd radi imunizacije su se odlučili jer je u njihovim zemljama vakcinacija praktično. Veruju da se u narednim danima očekuje masovan dolazak njihovih sunarodnika.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar