Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Vakcinacija građana u borbi protiv koronavirusa nastavljena je na beogradskom Sajmu. U Hali 3 prisutan je veliki broj stranih državljana, konkretno Bosne i Hercegovine i Crne Gore, koji su odlučili da se imunizuju baš u Srbiji. Oni poručuju da su se na ovakav potez odlučili jer u njihovim zemljama vakcinacija praktično nije ni počela i poručuju da su oduševljeni organizacijom u Beogradu. Dodaju da se u narednim danima očekuje masovan dolazak njihovih sunarodnika.

Na beogradskom Sajmu, u Hali 3 nastavljena je vakcinacija građana, a od petka u prepodnevnim časovima prisutan je ogroman broj stranih državljana. Oni su najviše došli iz regiona, konkretno Bosne i Hercegovine i Crne Gore, ali na parkingu smo zatekli i nekoliko automobila iz Hrvatske, ali i drugih zemalja Evropske unije.

Građanima zemalja iz regiona na raspolaganju je vakcina AstraZeneka, a prema rečima zaposlenih danas nije moguća imunizacija vakcinama Sinofarm, Fajzer ili Sputnjik V.

Ekipa našeg portala razgovarala je sa građanima Bosne i Hercegovine koji su došli na Sajam, a na osnovu njihovih reakcija uočili smo da su oduševljeni organizacijom i prilikom da dobiju vakcinu. Najviše građana je iz Sarajeva, koji su požurili da dođu u Beograd pre subote jer očekuju da će za vikend biti veća gužva.

“ Došla sam iz Tuzle jutros, čula sam preko sredstava informisanja o vakcinaciji. Srbija dozvoljava i nama da se vakcinišemo, što je za nas spas“, rekla je jedna gospođa.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Bilo je i građana koji su došli iz prestonice Bosne i Hercegovine u ranim jutarnjim satima u prestonicu Srbije.

“ Iz Sarajeva dolazimo, vakcinisao sam se vakcinom Astra Zeneka. U komunikaciji sa ostalim prijateljima i preko društvenim mreža čuli smo da su građani Sarajeva veoma zainteresovani, tako da očekujem da će veliki broj mojih sugrađana doći u Beograd“, rekao je za portal Nova.rs jedan Sarajlija.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Građani regiona oduševljeni su organizacijom na Sajmu, te su rekli da će preporučiti svojim prijateljima da dođu.

“ Došla sam sa suprugom, prezadovoljni smo. Za vikend će i drugi ljudi doći organizovano. Hvala vam još jednom što ste nas ovako primili i što ste nam omogućili da se vakcinišemo i da se vratimo normalnom životu“, iskrena je jedna gospođa.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

„Došao sam iz Tuzle, čuo sam preko medija, tj interneta. Požurio sam brže bolje da dođem jer kod nas neće to skoro. Preporučujem svima da dođu ako mogu da priušte to sebi. Organizacija i prijem su odlični, bez preterivanja“, zaključio je jedan od građana BiH koga smo zatekli u Hali 3.

Vlada Srbije odlučila je da omogući stranim državljanima vakcinaciju bez negativnog PCR testa i prethodne najave. Za prijavu stranaca za vakcinaciju protiv koronavirusa preko portala e-Uprava u Srbiji dovoljno je da imaju samo srpski broj mobilnog telefona, objavila je Balkanska istraživačka novinarska mreža BIRN.

Očekuje se da u narednim danima, a verovatno već za vikend još veći broj stranih državljana, čak i organizovano krene ka Srbiji kako bi se imunizovali.

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare