Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Viši sud u Subotici naložio je subotičkoj filijali Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje da privremenom merom vrati uzbunjivača Sašu Jovanovića na poziciju načelnika sa koje je pre osam meseci smenjen, saopštio je danas portal Pištaljka.

Tako je ovaj sud usvojio žalbu advokata Pištaljke koji zastupaju Jovanovića i ispravio grešku koju je napravio pošto je prvobitno izrekao privremenu meru u kojoj nije naložio poslodavcu da uzbunjivača vrati na pozicije na kojima je bio pre uzbunjivanja, kako to zakon i nalaže.

Subotički PIO fond je ovu odluku suda sproveo praktično odmah pošto je izrečena, pa je uzbunjivač Jovanović vraćen na mesto načelnika za finansijske i opšte poslove i tu će ostati sve dok traje postupak koji je uzbunjivač pokrenuo da bi se zaštito od odmazde poslodavca, koji ga je smenio posle uzbunjivanja, objašnjava portal.

Pročitajte još

Jovanović je ukazao da je direktorka filijale u Subotici Neda Tešović zaposlena na osnovu falsifikovane dokumentacije o stručnoj spremi i da joj je u tome pomogla bivša direktorka Snežana Marić.

Jovanović je prijavio i da je bivša direktorka Snežana Marić oštetila budžet PIO fonda za više od milion dinara i da je u njihovim prostorijama organizovala izborni štab Partije ujedinjenih penzionera Srbije, dodaje se u saopštenju Pištaljke.

BONUS VIDEO 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar