Milenko Jovanović Foto:Ivan Dinić/Nova S

Viši sud u Beogradu doneo odluku kojom se usvaja privremena mera i nalaže Agenciji za zaštitu životne sredine da odmah vrati na posao svog bivšeg načelnika za pitanja kvaliteta vazduha, saopštio je Regulatorni institut za obnovljivu energiju i životnu sredinu (RERI).

Povezane vesti:

RERI današnju odluku suda ocenjuje kao pobedu prava i pravne države nad bezakonjem i pokušajem šikaniranja nezavisnih stručnjak koji su digli glas protiv pokušaja javnih funkcionera da podriju nezavisno stručno mišljenje i uspostave „novi“ sistem vrednovanja i ocenjivanja kvaliteta vazduha.

„Iako se radi o privremenoj meri, uvereni smo da će snaga argumenata koju su izneli naši advokati dovesti do pozitivnog okončanja postupka i da će sud obezbediti zaštitu prava na rad Jovanovića, a samim tim potvrditi da u Srbiji i dalje postoji način da se ljudska prava, slobode i zdrava životna sredina zaštite pravnim sredstvima“, poručili su iz RERI.

Viši sud je odluku doneo po zahtevu advokata saradnika RERI Atile Mraznice i Jovanovićevog punomoćnika Srđana Dugonjića.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare