Infektivna klinika Novi Sad Foto: Nenad Mihajlović

Podobni političari, crkveni zvaničnici i svi oni koji imaju "štelu" bili su lečeni na "tajnom" odeljenju u Klinici za infektivne bolesti u sklopu KCV, saznaje Nova.rs.

Dok se kovid pacijenti s teritorije Novog Sada od septembra meseca sve vreme leče u novoj kovid bolnici na Mišeluku, u sklopu Kliničkog centra Vojvodine funkcionisalo je “tajno” odeljenje za VIP kovid pacijente. Prema saznanjima Nova.rs, ono se nalazi u Klinici za infektivne bolesti u sklopu KCV, a na njemu su lečeni odabrani pacijenti, podobni političari, crkveni zvaničnici i ljudi s “dobrim vezama”.

Navodno, ovo odeljenje je funkcionisalo pod ovlašćenjem načelnice Infektivne klinike dr Vesne Turkulov, koju uprava KCV sada optužuje da je na svoju ruku lečila kovid pacijente mimo bolnice na Mišeluku.

“Držala je tajno kovid odeljenje na Infektivnoj za “svoje potrebe”. Ukoliko bi se pacijentima pogoršalo stanje, slala ih je na Bežanijsku kosu i Batajnicu, a ne na Mišeluk. Stvar je otkrivena kad je jedan od specijalizanata, nakon intibacije pacijenta, “greškom” pozvao bolnicu na Mišeluku da se raspita oko transporta pacijenta, o čemu u kovid bolnici nisu ništa znali”, kaže izvor Nova.rs (ime i prezime poznato redakciji), napominjući da je tad počelo da se odmotava klupko.

PROČITAJTE JOŠ:

Navodno se tek tad ispostavilo da je na Infektivnoj klinici sve vreme zadržano jedno “tajno” odeljenje za lečenje od kovida, uprkos tome što je po otvaranju Mišeluka sam KCV izašao iz kovid režima, a svi pacijenti prebačeni u kovid bolnicu van grada.

Međutim, iza afere o VIP kovid odeljenju stoji zapravo obračun unutar dve struje SNS, koji ozbiljno ugrožava ostanak postojeće uprave KCV na čelu najveće vojvođanske bolnice. Sagovornik Nova.rs iz KCV ističe da je afera mnogo dublja, a da su motivi, naravno, politički.

Aktuelnu upravu KCV prate brojne afere, najvećim delom oko netransparentnih i upitnih javnih nabavki. Naš portal je i ovom prilikom poslao pitanja KCV vezana za postojanje VIP kovid odeljenja, na koji nam nije odgovoreno. Takođe, odgovor nismo dobili ni od dr Vesne Turkulov.

Nova.rs je u više navrata pisala o stanju u Kliničkom centru Vojvodine od početka pandemije u Srbiji. Najpre, koplja su se lomila oko nabavki zaštitne opreme za lekare i medicinsko osoblje, koje nije bilo dovoljno. Takođe, nedavno otvorena rekonstruisana Klinika za interne bolesti Kliničkog centra Vojvodine opremljena je novim kancelarijskim stolicama, ormanima, foteljama na razvlačenje i ugaonim garniturama u vrednosti od skoro million evra, za koje se ne zna ni ko ih je kupio, ni ko ih je platio. O njihovoj “kupovini” ne postoji nijedan zvaničan trag u javnim nabavkama, a novosadski KCV odbija da objasni građanima odakle im skoro milion evra “viška”.

Nakon ovog teksta, pismom direktorki se oglasila i Stranka slobode i pravde:

“Pošto smo iz vašeg sinoćnjeg demantija na naše navedene sumnje da ste ojadili budžet građana i pacijenata i njihovim novcem astronomski preplatili renoviranje i opremanje Klinike – zaključili da ste agilni i da vam je u interesu istina – budite ljubazni i pokažite građanima i javnosti Odluke o dodeli svih tih ugovora o renoviranju i opremanju. Sigurni smo da se ne plašite da transparentno pokažete kako još transparentnije upravljate novcem građana” navodi se u saopštenju Stranka slobode i pravde (SSP), pozivajući upranvicu KCV dr Editu Stokić da “postupi kao lekar i humanista, a ne kao kriminalac”, navodi se u, između ostalog, u pismu:

Opširnije o ovoj temi čitajte u sutrašnjem izdanju novine Nova.
BONUS VIDEO: Crvena zona Batajnice – borba za svaki udah

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare