Ringišpil

Deca se voze na ringišpilu i dok se vrte, “nadleću” saobraćaj, toliko da nogicama gotovo dotiču krovove automobila, koji pokušavaju da ih izbegnu, kako ne bi povredili mališane, čime rizikuju udes, ovako izgleda jeziv snimak iz Ovče, koji je šokirao pre svega roditelje, a onda i sve ostale građane koji su u neverici gledali ovu “vrtešku iz pakla”. Kako saznajemo iz opštine Palilula, ringišpil je uklonjen i pre nego što su inspektori danas izašli na teren, ali se još ne zna ko je vlasnik suludog zabavnog parka, koji nije imao dozvolu za rad, niti je istu od bilo koje nadležne institucije tražio.

Pročitajte još:

Prema navodima Odeljenja za građevinske i stambene poslove GO Palilula na teren su poslati komunalni inspektori.

“Inspektori su odmah izašli na teren, čim smo videli snimak ringišpila. Nismo znali da tamo postoji zabavni park, pa su otišli da provere i momentalno ga zatvore. Međutim, prilikom provere sporni luna park (ringišpil) je već bio uklonjen tako da nije bilo osnova za dalje preduzimanje mera uklanjanja objekta, koji je tu bio bez dozvole nadležnog organa. Inače, dozvolu za postavljanje luna parka izdaje Grdaska opština, odnosno odeljenje nadležno za komunalne poslove, ali Uprava gradske opštine Palilula u konkretnom slučaju nije izdala dozvolu za postavljanje luna parka niti je takav zahtev Opštini podnet” kaže za Nova.rs Tijana Jevtić, šef kancelarije za odnose sa javnošću Palilula.

U opštini Palilula ističu da im nije poznato ko je postavio luna park u Ovči.

“Ne znamo ni da li isti poseduju dozvolu za rad, koju izdaje Agencija za privredne registre. Krivca za postavljanje luna parka bez dozvole, sada mora pronaći MUP, to je njihov posao” naglašavaju u opštini Palilula.

“Decu smo iz škole bezbedno evakuisali”, “Da li je moguće da niko nema pameti?”, „Doživotna za roditelje i genija koji je to postavio“, “Ruski rulet”… samo su neki od komentara na društvenim mrežama spod videa sa sumanutim ringišpilom, opasnim po život.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare