Sneg koji od sinoć pada na teritoriji opštine Nova Varoš, ponovo je stvorio sliku zimske idile. Iako je april poodmakao, na Zlataru je napadalo pola metra snega.

Teretna vozila na magistralnom putu se isključuju iz saobraćaja koji se u ovom kraju odvija otežano. Za sada je neizvesno da li će biti i problema sa snabdevanjem električnom energijom jer je sneg mokar i težak, što je pretnja za dalekovode.

„Ovo što se dešava u Novoj Varoši je za meštane ovog kraja viđeno mnogo puta u aprilu, a imajući u vidu sve muke koje smo zimus prošli, naviknui smo. Od ranih jurarnjih sati na Zlataru je napadalo pola metra snega, koliko ga sada gore već ima. Ponovo izlazimo da čistimo lokalne puteve jer se sada do sela može doći samo teretnim vozilima. Problemi su i na regionanim putevima, ka Sjenici se jutros nije moglo, policija iz saobraćaja isključuje teretna vozila“, kaže za Nova.rs predsednik opštine Nova Varoš Radosav Vasiljević.

On kaže da je snabdevanje električnom energijom za sada uredno, ali da ukoliko sneg nastavi da pada dosadašnjim intenzitetom, tako neće ostati.

„Ako ovako nastavi da pada bojim se da ćemo biti u problemu jer je sneg mokar i težak, a pada neprekidno. Plašim se da će od velikog tereta popucati niskonaponski i visokonaponski provodnici, na koje se lepi sneg“, rekao nam je Vasiljević.

Zlatar, Nova Varoš Pao sneg u aprilu, pola metra snega napadalo, april
Foto: Privatna arhiva

On još kaže da je za putare zimska sezona završena 15.aprila, da je mehanizacija povučena, ali da njihovu pomoć očekuju. Lokalna zajednica je organizovala mehanizaciju, pa uz pomoć voza i traktora, čiste seoske prilazne puteve.

Iz „Puteva Užice“ kažu da se problemi rešavaju, da se saobraćaj normalizuje i da će uskoro biti očišćen i magistralni put ka Sjenici.

Zlatar, Nova Varoš Pao sneg u aprilu, pola metra snega napadalo, april
Foto: Privatna arhiva

„Vozilo ju u putu ka Sjenici, ubrzo ćemo i tu deonicu osposobiti za normalno odvijanje saobraćaja. Mi smo od jutros angažovali šest kamiona i dva grejdera. Mestimično je bilo problema sa teretnim vozilima ali je saobraćaj na magistralnom putu uglavnom normalizovan, ubrzo će sve biti prohodno i ka Sjenici“, rekao je za naš portal iz „Putevi Užice“ Alen Mušanović.

Sneg je na teritoriji Nove Varoši počeo da pada posle ponoći a intenzivno od ranih jutarnjih sati. Na najvećim nadmorskim visinama snežni pokrivač je premašio i 50 cm a snežne padavine otežavaju redovno funkcionisanje i u gradskoj zoni.

Nova Varos sneg
Foto: TANJUG/ DRAGAN NIKOLIC

BONUS VIDEO – Aprilski sneg na Zlatiboru

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook
Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar