zgrada BIGZ Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Na društvenim mrežama osvanuo je video zapis na kojem se čuje buka u toku noći, izazvana renoviranjem nekadašnje zgrade BIGZ-a, koju je kupio privatni investitor. Zgradu je kupila kompanija "Marera Properties", a objekat je pod zaštitom Zavoda za zaštitu spomenika, te bi trebalo da se očuva autentičan izgled projekta čuvenog arhitekte Dragiše Brašovana. Kako tvrde građani, oni su svoj problem više puta prijavljivali, ali dobijaju odgovor "da grad ima dozvolu" i oni tu ne mogu ništa.

„Molim vas objavite ovo ako možete jer smo mi očajni već. Rade svako veče, i to nedeljama traje već, bagerima ruše u 2,3,4 ujutru jer se zgrada Bigz-a renovira“, objavljeno je na društvenim mrežama, uz video zapis renoviranja nekadašnje zgrade BIGZ-a.

Građani su se pobunili, jer kako tvrde, radovi na renoviranju BIGZ-a traju čitavu noć, a buka je neizdrživa.

„Više puta zvali komunalnu, kažu grad ima dozvolu i ne mogu ništa?! Takođe, rade samo noću, danju uopšte ne rade“, napisano je na Instagram nalogu.

Podsetimo, zgradu BIGZ-a je pre nekoliko godina kupio privatni kompanija, a kako je gradska vlast tada istakla, u pitanju je dobar investitor.

„U pitanju je veoma dobar investitor koji posluje u Beogradu, a do sada su u našem gradu izgradili oko 150.000 kvadratnih metara. Kompanija „Marera properties“ nastavlja sa investicijama budući da je kupila i „Beograđanku“, kao i zgradu „Beko-a“, zgradu preko puta „Šumatovca“, kao i zdanje koje se nalazi neposredno pored zgrade opštine Zvezdara“, rekao je ranije zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

BIGZ će postati poslovna zgrada, a iako je gradonačelnik Vesić ranije istakao kako će problem buke koja smeta susednim stanarima biti rešen, sudeći po žalbama, izgleda da to ipak nije slučaj.

PROČITAJTE JOŠ:

Kompaniija „Marera properties“ koja je u vlasništvu Petra Matića, pominje se i u izgradnji luksuznog stambeno-poslovnog objekta „K distrikt“ na Kalemegdanu, koji je izgrađen na zaštićenom području, s obzirom na to da Kalemegdan uživa najveću stepen zaštite kulturnih spomenika, o čemu je naš portal ranije pisao.

Nova.rs otkrila je ranije da je stvarni vlasnik kompanije “Marera Properties doo Beograd” ruski biznismen Vladimir Zubrilov, koji se pominje u “Panamskim papirima”, najpoznatijoj bazi podataka o ofšor poslovanju – ali se u javnosti uveliko spekuliše o vezi domaće ekonomske i političke elite kada je reč o kupovini aktraktivnih nekretnina ili zemljišta.

Nova.rs objavila je dokumente Agencije za privredne registre koji ukazuju na vezu između Igora Isailovića, advokata koji je sarađivao sa ministrom finansija Sinišom Malim i kompanije „Marera Properties“, koja je, između ostalog, preko ćerke firme kupila poslovnu kulu „Beograđanke“, a sada i Bigz.

BONUS VIDEO: Anketa sa Beograđanima o stambenom kompleksu pod Kalemegdanom

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare