Današnjem studentskom protestu ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu prisustvovao je i Aleksandar Jovanović Ćuta koji se obratio okupljenima i poručio da televizije Pink i Hepi ne bi mogle da funkcionišu u normalnom društvu i pozvao sve prisutne da u nedelju, 3. aprila, očiste Srbiju "od đubreta".

„Zdravo živo strani plaćenici i skretničari društvenog razvoja“, obratio se Ćuta studentima na protestu, a zatim nastavio:

„Vreme je da 3. aprila jednom za sva vremena očistimo Srbiju od đubreta i da kažemo ‘NE’ Vučićevim kupler majstorima koji su ovu zemlju dali da je kupe prvom ko je naišao.“

Ćuta je naveo kako „jedva čeka“ da ga Milomir Marić ponovo pozove u „ono leglo razvrata“,

„Srbija nije Tijana Ajfon, Srbija su ova deca koja nisu na prodaju“, poručio je Ćuta.

Ćuta je za Nova.rs rekao da to što se gleda sa TV Hepi mora da se menja i da je to sve posledica nepoštovanja zakona i pravne države.

„Da postoji država funkcionisalo bi i Regulatorno telo za elektronske medije (REM)“, ocenio je za naš portal.

Aleksandar Jovanović Ćuta Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

On ističe da televizije poput Hepija i Pinka u normalnom društvu ne bi mogle da funkcionišu.

„Marić i njegove starlete Tijane Ajfon, to što prozivaju profesore, to što optužuju ljude da su strani plaćenici, fašisti, to je natapanje mržnjom na kojoj opstaje ova vlast. Naše je da s tim prekinemo i da se to zauvek okonča“, poručio je Ćuta.

On je pozvao sve da izađu na izbore u nedelju, 3. aprila, kao i da dobro razmisle da li će da glasaju za Pink i Hepi ili za normalno društvo.

Ljudi koji su naša najveća pamet zamenile su Tijane Ajfon i Marićeve starlete, zaključio je Ćuta.

Foto: Nova.rs/Video

Kandidatkinja koalicije MORAMO za predsednicu Srbije Biljana Stojković rekla je za Nova.rs da više ne može da se trpi ovakvo, kako kaže, ponižavanje ljudi.

„Ovo je bila samo jedna kap koja je prelila času uvreda, gde se vidi kako ovaj režim vidi ne samo studente, nego sve ljude“, rekla je Stojković za naš portal.

Ona je istakla da je bila šokirana kada je prvi put čula izjavu voditeljke TV Hepi i dodala da se oseća uvređeno i u ime studenata, ali i profesora.

Biljana Stojković Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Đorđe Miketić iz Ekološkog ustanka i koalicije MORAMO naveo je za Nova.rs da je došao na današnji skup na poziv duboko uvređenih studenata.

„Studenti su zaista duboko uvređeni ovom uvredom i bezobrazlukom“, rekao je Miketić i dodao:

„Ono što moramo da uradimo jeste da negujemo kritičku misao koji će sutra biti nosioci ovog društva i svih naših promena dalje u budućnosti.“

Đorđe Miketić Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Studenti su ti koji nose i koji će uvek nositi promene, poručio je Miketić za Nova.rs.

On je poručio da „studenti nisu na prodaju“.

Bonus video – Biljana Stojković i predstavnici koalicije MORAMO pružili podršku studentima

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook

Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare