Parola „snađi se“: Kako građani sabotiraju „Oko sokolovo“

Društvo 08. sep. 202020:1436 komentara
Podeli:
Foto: Twitter/#BGSaobracaj

Sistem za kontrolu nepropisnog parkiranja "Oko sokolovo" počeo je 10. avgusta sa radom i od tada postao prava noćna mora za Beograđane. Ipak, neki dovitljivi vozači našli su način da izađu na kraj sa ovim problemom.

Pored 93 ulice koje je do tada redovno obilazilo, „Oko sokolovo“ je od 1. septembra počelo da nadgleda još 28.

Kako je sistem bivao sve efikasniji i rigorozniji za vozače, tako su oni počeli da se snalaze i traže način da „zeznu“ sistem.

Oni najdovitljivi Beograđani prekrili su svoje tablice na automobilima kartonima, kako ih „Oko sokolovo“ ne bi registrovalo i na taj način izbegli kazne.

Podsećamo, novi sistem za kontrolu parkiranja “Oko sokolovo” predstavlja sistem za kontrolu nepropisnog parkiranja. Vozila beogradske komunalne policije opremljena novim sistemom u početku su samo snimala prekršaje, dok je od 10. avgusta počelo kažnjavanje i zbog nepropisnog parkiranja. Planirano je da 18 vozila nadgleda  93 beogradske ulice, ali je ta cifra povećana za još 28, koje su, kako je rekao Goran Vesić, uglavnom sa opština Stari grad i Vračar.

Pored brojnih kontroverzi koje su izazvane nabavkom samih vozila, na društvenim mrežama brzo su se pojavili snimci na kojima vozila sama prave prekršaje, ili udaraju u plafon garaže. 

Komentari

Vaš komentar