Foto: Facebook/Ne davimo Beograd

Specijalno vozilo Komunalne milicije za snimanje nepropisno parkiranih vozila, poznato kao "Oko sokolovo", danas je ponovo poterao maler jer je učestvovalo u lančanom sudaru na Avijatičarskom trgu u Zemunu. U incidentu srećom, nije bilo povređenih, a pored "oka sokolovog" u sudaru su učestvovali i putnički automobil i autobus. Ovo je drugi incident koji se dogodio u samo mesec dana sa ovim skupocenim i preskupim vozilima, nakon što je početkom avgusta, jedan komunalni milicajac uspeo da se zakuca u krov podzemne garaže i otkine kamere koje se nalaze na krovu ovog džipa.

Fejsbuk stranica Ne davimo Beograd, objavila je fotografiju na kojoj se vidi jedan automobil koji se zabio u zadnji deo „oka sokolovog“, a kako su za portal Nova.rs potvrdili svedoci, u sudaru je učestvovalo još jedno vozilo i to – autobus.

„Još jedan loš dan za preskupo “Oko sokolovo” u Beogradu!“, napisano je na Fejsbuk stranici ovog pokreta. Posle ovog natpisa usledili su komentari o ovom sudaru poput da će oni skupo naplatiti i ovaj sudar, aludirajući na sam projekat za koji su gradske vlasti izdvojile ogromnu novčanu sumu, kao i paprene kazne koje naplaćuju.

Kako saznajemo, jedan automobil se najpre zakucao u „oko sokolovo“, da bi se u potom u njega zabio autobus. I dalje nije poznato kako je došlo do sudara, odnosno čiji će vozač snositi krivicu.

Još jedan loš dan za preskupo “Oko sokolovo” u Beogradu!

Posted by Ne davimo Beograd on Среда, 02. септембар 2020.

Bilo je i onih koji su govorili da je u pitanju „instant karma“.

Podsetimo, Na društvenim mrežama pojavila se fotografija zabeležena u jednoj od javnih garaža u Beogradu, na kojoj se vidi kako je džip sa sistemom za otkrivanje i snimanje nepropisnog parkiranja „Oko sokolovo“ udario u plafon.

Tabla sa kamerama za beleženje prekršaja je od siline udara otpala. Nezgoda se dogodila u prvoj polovini avgusta, tačnije nekoliko dana pošto je sistem “Oko sokolovo” počeo sa radom.

Foto: privatna arhiva

Sekretarijata za poslove komunalne milicije tad je saopštio da udes dogodio drugog dana testne faze rada novog sistema kontrole nepropisnog parkiranja vozila ‘Sokolovo oko’ i da je do oštećenja došlo usled loše procene vozača.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare