Foto: Nova S

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Goran Vesić izjavio je da će saobraćaj na auto-putu Niš-Dimitrovgrad kod Pirota, koji je zbog curenja amonijaka iz iskliznutog vagona privremeno bio obustavljen, ponovo biti uspostavljen danas od 15 sati.

Kako je saopštilo ministarstvo, Vesić je doneo rešenje kojim se dozvoljava funkcionisanje saobraćaja na auto-putu na deonici Niš-Dimitrovgrad, nakon što je ranije danas Operativni štab za zaštitu i spasavanje od tehničko-tehnoloških nesreća, doneo Zaključak da su se stvorili uslovi da se saobraćaj ponovo uspostavi.

PROČITAJTE JOŠ

„Saobraćaj na toj deonici krenuće danas u 15 sati, važno je bilo da se steknu svi uslovi kako bi saobraćaj bio pušten, sigurni da ljudski životi nisu ugroženi“, rekao je Vesić.

Saobraćaj na toj deonici zatvoren je 25. decembra, zbog izlivanja amonijaka iz prevrnute vagon cisterne u blizini mesta Staničenje kod Pirota.

BONUS VIDEO „Milimire, nije smešno, ljudi su umrli u Pirotu“: Burno na sednici Skupštinskog odbora za zaštitu životne sredine

Komentari

Svi komentari (0)