Goran Vesic
Goran Vesić Foto:BETAPHOTO/EMIL VAS

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić rekao je danas da je Beograd prešao pedeset odsto vakcinisanih i da će zbog toga na sledećoj sednici Kriznog štaba tražiti popuštanje mera za suzbijanje korona virusa.

„Zahvalan sam svima jer su se pokazali najodgovorniji u Srbiji. Sinoć smo bili na 49,9 odsto, nedostajalo je nekoliko stotina vakcinisanih, što se dogodilo jutros. Trenutno u glavnom gradu imamo oko 696.000 vakcinisanih, tako da ćemo verovatno danas, najkasnije sutra, preći 700.000 vakcinisanih. Broj revakcinisanih iznosi oko 591.000, tako da ćemo sigurno tokom sutrašnjeg dana doći i do šest stotina revakcinisanih građana“, rekao je Vesić za TV Prva.

Pročitajte još:

Zamenik gradonačelnika je dodao da je u devet gradskih opština vakcinacija više od pedeset odsto, navodeći primer Starog grada i Vračara gde broj vakcinisanih iznosi više od 67, odnosno 60 odsto.

Vesić je rekao da će u Kriznom štabu tražiti da se radno vreme ugostiteljskih objekata produži do ponoći ili kasnije, kao i da se od 21. juna dozvoli organizacija proslava, koncerata, seminara, festivala, dodavši da postoje epidemiološki protokoli Gradskog zavoda za javno zdravlje za organizaciju ovakvih događaja.

„Mislim da ću naići na dobro raspoloženje medicinskog dela Kriznog štaba i vidim da i kod njih postoji takvo raspoloženje jer nema razloga da ne bude tako. Juče smo u Beogradu imali 58 novozaraženih na više od dva miliona stanovnika, što pokazuje da se situacija stabilizovala… Mislim da u onim sredinama koje predju pedeset odsto građani treba da budu nagradjeni jer su to zaslužili“, kazao Vesić.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar