Građani Srbije su i večeras u 20.05 časova, nakon gromoglasnog aplauza podrške lekarima i medicinskim sestrama u njihovoj borbi protiv koronavirusa, izašli na terase i prozore svojih domova i lupanjem u šerpe i lonce, kao i zvucima pištaljki i zviždanjem, iskazali nezadovoljstvo i protest protiv diktature sadašnje vlasti.

Širom Beograda, ali i ostalih gradova u Srbiji, i večeras su sa brojnih terasa i prozora odzvanjali zvuci šerpi i pištaljki.

Ovo je 13. dan zaredom da se građani uključuju u akciju „Bukom protiv diktature“, koju su pokrenuli opozicioni pokret „Ne davimo Beograd“ i Građanski front. Ovim performansom građani Srbiji izražavaju nezadovoljstvo zbog preduzetih mera u borbi protiv epidemije koronavirusa u našoj zemlji, ali i zbog političkih odluka aktulne vlasti.

Podsetimo, akcija „Bukom protiv diktature“ započeta je 26. aprila i od tada se svake večeri u isto vreme sprovodi. Iz pokreta „Ne davimo Beograd“ više puta su apelovali na ljude da se priključe akciji, istakavši da je cilj ovog performansa da se pokaže da građani Srbije odbijaju da budu podanici u diktaturi u koju ih aktuelna vlast uvlači.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare