Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

U vrtiću "Lane" u Vinči vaspitačice su farbale ogradu na plus 30 stepeni, a za to vreme decu je čuvala samo jedna vaspitačica. Na ovu radnu akciju su ih naterali, kako kažu, "oni gore".

Kako su nam javili čitaoci, akcija je trajala nekoliko dana, po najvećoj vrućini.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Reporter Nova.rs nije zatekao radove ali je osetio miris sveže farbe – ograda blista u novim bojama.

Ušli smo u vrtić, i zatekli zaposlene koje su nam u neformalnom razgovoru potvrdile da su i same proteklih dana farbale ogradu.

„Hvala Bogu da neko čuje za ovaj bezborazluk. Radimo sve što nam kažu“, rekla je jedna od zaposlenih, koja nas je potom uputila kod direktorke vrtića.

Došli smo do kancelarije u kojoj smo zatekli sekretaricu direktorke. Ljubazno je konstatovala da ne daje nikakve informacije i uputila nas da se u vezi sa ovim slučajem obratimo Upravi opštine Grocka, pod čijom je ingerencijom ova ustanova.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Na izlazu iz vrtića, ponovo smo sreli vaspitačice. Neke od njih su nam u poverenju priznale da je jedna vaspitačica čuvala svu decu u vrtiću, dok su od „onih gore“ dobili naređenje da se farba ograda.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Kao što nas je sekretarica direktorke i uputila, obratili smo se Upravi opštine Grocka. Pozvali smo broj telefona 011/8500-367 i dobili odgovor da je direktorka Predškolske ustanove Grocka, Vera Milanov, na sastanku, a da službenici nisu ovlašćeni da daju izjave.

Nova.rs se nadležnima u opštini obratila i mejlom, pitali smo ih da li je tačna informacija da su vaspitačice bile naterane da farbaju ogradu, dok je samo jedna čuvala decu? Da li je takva organizacija povredila radna prava vaspitačica, i ugrozila bezbednost dece? Do objavljivanja ovog teksta nismo dobili odgovor.

Bonus video: Na školskoj priredbi deca đuskala uz pesmu o ratnim zločinima

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare