Vanredna situacija i u Ivanjici, traže pomoć MUP i VS

Podeli:
Foto: Beba Bojović/Infoliga.rs

U opštini Ivanjica danas je uvedena vanredna situacija, a stanje je i dalje alarmantno jer kiša neprestano pada, kaže predsednik opštine Ivanjica i komandant Štaba za vanredne situacije Zoran Lazović i navodi da će se obratiti za pomoć MUP, Ministarstvu odbrane i Vojsci.

Ivanjica je deseta opština u kojoj je uvedena vanredna situacija, a Lazović za Tanjug kaže da oko 30 odsto područja Ivanjice nema struju, a da je bez vode između 75 i do 80 odsto područja te opštine.

Putni pravac Arilja ka Ivanjica trenutno je u prekidu, jer je put poplavljen, a iz Ivanjice se može izaći samo preko Guče ka Čačku.

Put prema Kumanici i Studenici i Ušću bukvalno je odsečen, pojavilo se na nekoliko mesta klizište, a na putu prema Ušću i Studenici koristi se samo jedna traka, kaže Lazović i navodi da su prekidu neki opštinski putevi prema Pridvorici.

Lazović je rekao da su za sada dva mosta srušena u naseljima Šume i Međurečje, a da je naselje Šume potpuno odsečeno.

Prema njegovim rečima, evakuisana je jedna porodica iz naselja Bedina Varoš u Ivanjici.

Voda je iz štala, kaže, odnela domaće životinje u reku Moravicu, a na parkingu preduzeća Pegaz u vodi visine od dva metra praktično pliva 50 kamiona, dok je bujica odnela stotine kubnih metara repromaterijala niz reku Moravicu.

Lazović je rekao da je situacija i dalje alarmantna jer kiša neprestano pada, da je situacija nezabeležana i da je slično nevreme Ivanjicu zadesilo 1965.
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar