Užice: Nema vanredne situacije, ali su maske obavezne

Društvo 29. jun. 202017:36 > 17:41
Podeli:
Foto:EPA-EFE/RONALD WITTEK

Grad Užice nije proglasio vanrednu situaciju, ali je usvojio obavezne mere zaštite na predlog Gradskog kriznog štaba.

Zaštitne maske će od sada biti obavezne u zatvorenim prostorima i javnim ustanovama, kao i na gradskoj pijaci. U ugostiteljskim objektima ne mogu se organizovati proslave, a Gradskom veću je preporučeno da skrati radno vreme kafića i restorana.

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković naveo je da vanredna situacija nije proglašena zbog preporuke Republičkog kriznog štaba da se sačeka dva dana dok se ne definišu jasni kriterijumi za uvođenje vanredne situacije.

Iako se danas beleži pad broja novoobolelih, direktorka Zavoda za javno zdravlje Vlatka Stevanović istakla je da je epidemiološka situacija i dalje nestabilna, posebno u Užicu.

„Od 19. juna beleži se svakodnevni porast broja novoobolelih u Užicu pa smo od broja 55 danas došli do 167 osoba pozitivnih na koronavirus. Čekaju se trenutno još rezultati 263 testova, od kojih očekujemo da će veći broj biti pozitivan“,kazala je Stevanovićeva i navela da su se novooboleli uglavnom zarazili na proslavama.

Prema današnjem izveštaju u Zlatiborskom okrugu je 10 novoobolelih, od čega 5 u Užicu.

U užičkoj Opštoj bolnici trenutno su hospitalizovana 34 pacijenta koji leže u kovid izolacionim sobama i čekaju rezultate testova.

„Uglavnom se radi o pacijentima sa blažom kliničkom slikom,od kojih je 4 na respiratoru, a 5 ima mehaničku potporu pri disanju. Oni čekaju potvrdu rezultata testova i nakon toga će biti transportovani u Beograd u kovid bolnice“, rekla je direktorka Opšte bolnice Užice Jelena Raković Radivojević .

Radivojević je navela i da je 12 zdravstvenih radnika u užičkoj bolnici pozitivno na covid 19.

Komentari

Vaš komentar