U poslednja 24 časa preminula je još jedna osoba, dok je koronavirusom zaraženo još 512 osoba.

Na respiratorima se nalazi 27 pacijenata.

Testirano je 7.425 osoba.

Broj hospitalizovanih pacijenata je porastao na 490.

Zvanično, ukupno je od početka epidemije preminula 781 osoba.

***

Juče je, nakon 122 zaražene osobe u ponedeljak, bilo skoro tri puta više zaraženih – 326, uz dve preminule osobe.

Takođe, juče su bile testirane 7.242 osobe, broj hospitalizovanih osoba bio je 441, a 25 osoba nalazilo se na respiratorima.

***
Zbog sve većeg broja zaraženih sutra ujutru će se održati hitna sednica Kriznog štaba.

Kako se navodi, među merama koje će se razmatrati biće eventualna promena režima na granicama, odnosno, testiranje osoba koje ulaze u Srbiju.

***

Epidemiolog prof. dr Branislav Tiodorović izjavio je da je moguće da će kao nova mera biti uveden obavezan PCR ili serološki test za ulazak u Srbiju.

“Sutra je sednica kriznog štaba, verovatno ćemo procenjivati da li ćemo uvoditi neke mere da bismo se zaštitili. Moguće da ce to biti neophodan PCR ili serološki test za ulazak u Srbiju. Ja bih to tražio i za sve naše državljane”, preneo je Tanjug.

Primera radi, navodi da građani Vranja, Bujanovca, Preševa svakodnevno prelaze u Makedoniju, koja “gori”.

***

Deo novopazarske Opšte bolnice pretvoren je u privremenu bolnicu namenjenu isključivo za lečenje pacijenata obolelih od korona virusa i do kraja dana ona će biti na usluzi pacijentima, najavio je danas državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Ðerlek.

U izjavi za Tanjug pojasnio je da ta privremena bolnica, osim 60 mesta, ima intenzivnu negu sa pet respiratora u slučaju da bude potrebe da se pacijenti koji su trenutno na kiseoničnoj potpori intubiraju i poluintenzivnu negu sa osam kreveta.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (11)