Usame Zukorlic
Usame Zukorlić Foto:TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC

Povodom najvećeg pravoslavnog praznika Božića, na svom Instagram profilu Usame Zukorlić citirao je Kuran i napisao kratku poruku povodom ovog velikog praznika, što je izazvalo lavinu komentara od strane njegovih pratitelja.

„Mi muslimani želimo sve najljepše našim komšijama hrišćanima, pravoslavcima. U ovim danima i svim danima. Kod nas se pjevaju samo lijepe pjesme, koje pozivaju na mir i ljubav“, izjavio je Usame Zukurlić, sin nedavno preminulog muftije Muamer efednije Zukorlića koji je pre par meseci nasledio svog oca u vođenju stranke pravde i pomirenja.

On je pored ove čestitike citirao Kuran, svetu knjigu Muslimana, u kojoj se kaže:

„I svakako ćeš naći da su muslimanima najveći prijatelji oni koji govore “ Mi smo hrišćani “ zato što među njima ima sveštenika i monaha i što se ne ohole “ Kuran ( 5:82 )

Ovaj postupak Zukorlića na njegovom instagram profilu izazvao je burne reakcije, tako se među mnogobrojnim komentarima moglo naći od najgorih uvreda u kojima su neki tvrdili da je izdao svog preminulog oca do najlepših pohvala u kojima se kaže da je on predvodnik nove generacije muslimana koji žele dobro i komšijama i svim ljudima sa kojima zajedno žive.

Bonus video: Novi Pazar posle smrti Muamera Zukorlića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare