Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije saopštila je danas da predstavnici tog sindikata smatraju da je polazak u školu preuranjen i nebezbedan, kako za nastavnike, tako i za učenike.

„I dalje smatramo da je polazak u školu preuranjen i nebezbedan, kako za nastavnike, tako i za učenike. Pošto je naš predlog da se pomeri početak školske godine, odbijen, preostaje nam ono što smo često radili, da se
snalazimo ko kako ume i zna. Reklo bi se da nam nije prvi put, a na žalost, ni poslednji“, navedenu je u saopštenju sindikata.

Povezane vesti:

Napominju da su u cilju informisanja šire javnost sa zahtevima Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije organizovali sedmicu konferencija za medije u različitim gradovima: Beogradu, Novom Sadu, Čačku, Valjevu, Zaječaru, Zrenjaninu, Kragujevcu, Kraljevu, Kruševcu, Leskovcu, Nišu, Somboru i Užicu.

„Možda će ovo prosvetnim vlastima i Kriznom štabu biti znak da je krajnje vreme da saslušaju struku. Ako se to ipak ne desi, što ne bi bilo prvi put, nastavićemo da ukazujemo na propuste i da dajemo moguća rešenja, sve u cilju zdravstvene sigurnosti i kvaliteta obrazovanja u Srbiji“, poručuju iz Unije sindikata i dodaju:

„Želimo vam srećnu i zdravu novu školsku godinu!“

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar