Foto:TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/

Prijemni ispiti za upis u srednje škole završeni su 25. juna, ali time nisu završene obaveze đaka i njihovih roditeljua. U narednih nekoliko dana budući srednjoškolci će nestrpljivo čekati konačne liste želja za koje su konkurisali, a nakon toga čeka ih i upis, čime će zvanično odabrati školu u kojoj će provesti naredne tri ili četiri godine.

Budući srednjoškolci su polagali srpski jezik, matematiku i kombinovani test, ali tu njihovim obavezama nije kraj.

27. juna objavljeni su preliminarni rezultati testova, 2. juna svi učenici dobili su konačne rang liste za prvi upisni rok. Do tog datuma bio je i rok za predaju listi želja za upis.

Šta još čega učenike od obaveza

Foto: Shutterstock/bibiphoto

Kada je reč o sledećim obavezama, učenici će 7. jula moći da provere liste želja, elektronskim putem ili u neposredno u školi, a istog dana će biti prijem prigovara na listu želja.

Dva dana kasnije, 9. jula, na zvaničnom sajtu će biti predstavljene liste želja, a do 11. jula će biti objavljeni zvanični rezultati raspodele po školama i svim obrazovnim profilima.

Istog datuma će biti objavljeni podaci koliko je preostalo slobodnih mesta za drugi upisni rok.

Nakon toga, u periodu od 12. do 18. jula učenici će podnositi prijave za upis u srednje škole, a 12. jula će biti i popunjavanje i predaja lista želja za drugi upisni rok.

Već 14. jula biće objavljeni rezultati konačnog rasporeda učenika po srednjim školama u drugom upisnom roku, kao i koliko je preostalo slobodnih mesta nakon ovog upisnog roka.

Kada je reč o prijemnom ispitu za drugi upisni rok, on će biti realizovan od 18-20. avgusta, a već 23. avgusta će biti konačni rezultati ispita, nakon ćega će biti organizovan upis.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar