Foto: Nemanja Jovanović

Nakon što je mala matura u Srbiji završena, osmaci i njihovi roditelji konačno su odahnuli, a utisak je da su učenici završnog razreda osnovnih škola zadovoljni nakon sva tri testa.

Deluje da je ministrovo obećanje pred malu maturu da će testovi biti lakši od probnog, zaista ispalo tako. Učenici sa kojima je naša ekipa razgovarala ova tri dana nisu skrivali da su očekivali mnogo teže testove, posebno su strahovali kako će sve proći imajući u vidu kako su poslednjih godinu dana pandemije koronavirusa išli u školu.

Pročitajte i ovo

Učenici Osnovne škole Josif Pančić na Banovom Brdu zadovoljno nam ističu da su srećni nakon što je završeno polaganje i trećeg kombinovanog testa iz prirodnih i društvenih nauka. Svi su saglasni u jednom – očekivali smo mnogo teži kombinovani test.

„Mislila sam da će danas biti teže. Nije bilo toliko teško, bilo je lakše od srpskog i matematike, i bilo je mnogo lakši od probnog. Ako nisi znao mogao si logički da odgovoriš“, kaže nam učenica te škole Danica Radovanović.

Ona ističe da misli da će imati dovoljno poena da upiše željenu školu.

I za Irinu Pudar, ovaj test je bio lakši od probnog i da je očekivala mnogo teži test, a zapravo nije bilo, kako kaže, teških pitanja.

„Maksimalno su nam izašli u susret kako smo išli ovih godinu dana. Ispali su fer prema nama što se tiče prijemnog“, potvrđuje nam učenik osmog razreda OŠ Josif Pančić, Andrej Maksimović.

I za Ivu Đoković ovaj test je bio lak, pogotovo jer je sve bilo na zaokruživanje, što im je, kako kaže, pomoglo.

„Bili su baš korektni i mislim da ću imati dovoljno poena“, rekla je ona kojoj je, kako ističe, starija sestra pomagala oko spremanja male mature.

Učenica Milica Stanković ističe da je išla na privatne časove za malu maturu, ali da nije trpela pritisak roditelja koji su joj poručili da bude opuštena.

Na privatne časove išla je i Valerija Mijalović koja ne skriva svoje zadovoljstvo kako su protekla ova tri dana i dodaje da je trpela malo i pritiska roditelja, ali da se nada da će upisati željenu srednju školu.

Ono što je naša ekipa primetila za ova tri dana ispred beogradske škole jeste da su ovaj test studenti mnogo brže uradili nego prethodna dva.

Podsetimo, rezultati će biti objavljeni u nedelju, 27. juna do 10 sati. Konačni rezultati završnog ispita biće objavljeni u petak, 2. jula do 8 sati.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (3)