Kraljevo: Umro čim su ga dovezli u kovid ambulantu

Društvo 03. apr. 202114:15 > 14:55
Podeli:
Foto: Nova.rs

Muškarac star 72 godine preminuo je danas od posledica koronavirusa u Kovid ambulanti na infektivnom odeljenju Opšte bolnice "Studenica" u Kraljevu.

Kako smo saznali, muškarca je na pregled dovezla porodica. Nedugo zatim je pao u nesvest, a nakon pokušaja reanimacije, preminuo je.

„Muškarca su doveli u lošem stanju koji prouzrokovao Kovid 19. Primljen je odmah čim je dovezen. Pokušana je reanimacija. Međutim, lekari nisu uspeli da ga spasu“, kaže Zoran Mrvić, direktor bolnice u Kraljevu.

Pročitajte još:

Prema njegovim rečima, preminuli muškarac se pre toga nije javljao na pregled. Kaže da ga je porodica ubeđivala da ide na lečenje, ali da je odbijao.

„Pluća su mu bila u izuzetnom teškom stanju. Na snimku se videlo da su pluća uništena i imao je pleuralni izliv sa jedne strane. Odmah je snimljen, ali je na kolicima posle snimanja kolabirao. Anestezija ga je intubirala, reanimirala, ali bez uspeha nažalost“, rekao je direktor bolnice.

Mrvić kaže da je situacija u ambulantama i bolnici sve teža, jer raste broj pregleda.

„Imamo više prijema nego otpusta. Za nekoliko dana smo sa 70 hospitalizovanih stigli do 100 pacijenata. Morali smo da ispraznimo još dva odeljenja kako bi dobili krevete za kovid pacijente. Raste i broj pregleda u ambulanti, a dnevno ih bude i preko 200“, izjavio je Zoran Mrvić.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar