Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Kafići i restorani su među objektima koji će u narednim danima biti zatvoreni, kako nalažu nove mere za suzbijanje pandemije koje je doneo Krizni štab. Ugostitelj iz jedne čuvene beogradske kafane za Nova.rs komentarisao je kako će se to odraziti na njihov posao.

„Nove mere će loše uticati na naš posao, kao i ova cela situacija. Šta će dalje biti ne znam, zvanično smo do ponedeljka zatvoreni“, rekao nam je ugostitelj Zoran Milić.

Ipak, on razume da su mere koje je doneo Krizni štab bile neophodne, kako bi se sačuvali životi ljudi.

„Ako je istina koliki je broj zaraženih, možda je rešenje da se sve zatvori. Ali bi neko skraćeno radno vreme možda bila bolja opcija“.

Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Uprkos tome što se našalio da će u slučaju gubitka posla lako potražiti novi, Milić ponavlja da će se zatvaranje loše odraziti na ugostitelje.

„Glavno pitanje je do kad će ovo da traje“, sumorno nam je rekao.

Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Krizni štab za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti kovid 19, predložio je danas nove mere za suzbijanje epidemije, koje će važiti od sutra, 17. marta 2021.godine do nedelje, 21. marta 2021. godine.

Pročitajte još:

Zatvoreni su svi ugostiteljski objekti, tržni centri, sve prodavnice (osim prodavnica prehrambene delatnosti), bioskopi, muzeji, galerije, kozmetički i frizerski saloni, saloni lepote, kladionice, kockarnice, dečije igraonice, teretane, vežbaonice, fitnes centri, bazeni, baloni za sport…

Bitno je naglasiti da se mere zatvaranja ne odnose na preduzeća, fabrike i njihove interne organizacije rada i poslovne aktivnosti. Takođe, u uobičajenom radnom vremenu biće otvoreni svi šalteri državne uprave, pošte, banke, osiguravajuća društva, menjačnice…

Nadležni organi, inspekcijske službe i komunalna policija vršiće strogu kontrolu poštovanja epidemioloških mera u narednim danima i Vlada Republike Srbije i ovim putem još jednom poziva na poštovanje svih epidemioloških mera i apeluje na ličnu odgovornost svih građana.

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar