Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Mere koje je danas doneo Krizni štab treba primenjivati minimum dve nedelje, poručuje pulmolog Dejan Žujović. Ističe i da je važno njihovo striktno poštovanje.

„Ovo je ku*varluk, poslušali smo kao lekare iz Kriznog štaba, a u stvari ništa nismo uradili“, tako naš sagovornik vidi danas usvojene mere.

„Kontrola poštovanja mera mora da se intenzivira puta 100. Da se ne desi da uz ovakve mere ljudi ulaze u prodavnice bez maski. Da ne bude, mi smo doneli mere, a sada sve ide na vašu ličnu odgovornost“, savetuje Žujović. On napominje da postoje neodgovorni pojedinci i da će se zbog toga dešavati „razne stvari“.

Foto:Zoran Lončarević/Nova.rs

„Komunalna inspekcija služi da bi, recimo, prekinula nedozvoljena okupljanja. Ne mogu da shvatim svrhu takvog organa, ako ne radi ništa“, konstatuje Žujović.

Krizni štab je jutros doneo odluku da od sutra u Srbiji sve bude zatvoreno kao što je bio slučaj prethodnih vikenda. Naime, zatvaranje će sada važiti i tokom radne nedelje, tačnije, od sutra, uključujući i naredni vikend. To znači da osim prehrambenih prodavnica, pumpi i apoteka gotovo ništa neće raditi.

Sednica Kriznog štaba za borbu protiv virusa korona počela je jutros oko osam sati kako bi se razmotrila aktuelna epidemiološka situacija, ali i eventualno donele nove, rigoroznije mere, jer broj novozaraženih u Srbiji raste iz dana u dan. Prethodna dva vikenda u Srbiji su radile samo prodavnice prehrambene robe, apoteke,benzinske pumpe, dok je sve ostalo bilo zatvoreno.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare