Kostunjak suma drvo drvece seca stabala seca sume ekologija zivotna sredina
Košutnjak šuma Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Beograđani su doneli odluku da je za njih Košutnjak od posebnog značaja, a ne 3.000 tajkunskih stanova i šoping molova, da ne prihvataju predlog investitora "Sebre" i jasno su poručili da će celo područje Košutnjaka morati da bude vraćeno pod kontrolu građana, saopštilo je danas udruženje "Bitka za Košutnjak".

To udruženje reagovalo je na intervju sa češkim ambasadorom Tomašom Kuhtom u magazinu Real Estate, u kome je on izjavio da će kompanija Sebre rekonstruisati kompleks „Avala Filma“ i izgraditi 3.000 stanova.

Udruženje „Bitka za Košutnjak“ ocenilo je da ambasador „otvoreno zastupa interese tajkuna, investitora i predstavnika krupnog kapitala“, i poručilo da Beograđani ne prihvataju predlog investitora „Sebre“ i da će celo područje Košutnjaka morati da bude vraćeno pod kontrolu građana.

„Podsećamo Republiku Češku, zemlju koja je trenutno predsedavajuća EU, da je ‘Bitka za Košutnjak’ u poslednje tri godine pet puta organizovala izjašnjavanje građana Beograda, od kojih su poslednja dva zakonski obavezujuća i konačna za projekat ‘Avala Studios'“, navelo je udruženje u saopštenju. Naveli su i da, ukoliko neko želi da se bavi snimanjem filmova, to može da radi na drugoj lokaciji a ne na Košutnjaku.

„Takođe, ‘Bitka za Košutnjak’ će dodatno proveriti sve okolnosti oko privatizacije ‘Avala studios’ kao i eventualna koruptivna kršenja zakona i interesa građana Srbije“, najavili su u saopštenju, uz poruku da će o sudbini Beograda odlučivati građani a ne stranci i ambasade.

Bonus video: Dobrica Veselinović: Moramo sačuvati Košutnjak


***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar