Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

Na listi čekanja za upis u neki od vrtića Predškolske ustanove "Naše dete" u Vranju trenutno je 150 mališana, izjavila je tokom današnje sednice Gradskog veća jedna od članica Danijela Milosavljević. Prema njenim rečima, rešavanju problema će doprineti otvaranje vrtića u naselju Raška.

Ove godine je u vrtićima Predškolske ustanove Naše dete upisano 2.409 deteta, a tokom prethodne godine taj broj bio je 2.284.

Tokom sednice Gradskog veća, na kojoj su većnici razmatrali i prihvatili Izveštaj o radu PU „Naše dete“ za radnu 2021/2022. godinu, Godišnji plan rada ove ustanove za 2022/2023. godinu, kao i Informaciju o pripremljenosti za rad u 2022/2023. godini, Milosavljević je navela da je veći broj upisane dece „pokazatelj evidentnog povećanja zainteresovanosti za boravak u objektima PU“.

Komentarišući listu čekanja, dodala je da će od velikog značaja za rešavanje ovog problema biti otvaranje vrtića u naselju Raška.

Kako se čulo na sednici, ove godine je Grad Vranje izdvojio oko 120 miliona dinara iz budžeta za rekonstrukciju i uređenje pojedinih vrtića  PU „Naše dete“ , što je „rekord u odnosu na prethodni period“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar